Alla inlägg under augusti 2011

Av Ms. W - 18 augusti 2011 11:58

...för att allt kommer att gå bra för Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel som väntar barn någon gång i mars 2012.

Av Ms. W - 18 augusti 2011 11:10

I början på förra året fick jag ett "städryck" och på vardagsrumsgolvet såg det väl ut som om en tornado hade dragit fram där.  Jag fick kliva över, främst böcker, för att kunna ta mig fram.


Känner att jag måste städa igen men kanske inte riktigt på samma sätt.  Det är en hel del som jag inte kan hitta och har skrivit en lista och hoppas kunna hitta åtminstone något idag eller i nästa vecka (hinner nog inte allt då jag tänker åka till mina föräldrar imorgon).


v Liten adressbok

v Ett sorts spådomsspel (inköpt i Stockholm, ev. Åhléns).
 Har bl.a kort och någon slags”spelplan” (Skänkte saker till ”Loppis” förut, men har svårt att tänka mig att jag gav bort just denna).  Kan finnas på vinden någonstans.

v Två ”massörer” (En av trä och en med batterier och 2 tillbehör).

v En extern kortläsare.

v Instruktionsbok för bandspelare som man kan göra om
kassettband till MP3-filer. (Ska finnas en på svenska och engelska.).

v Den lilla digitalkameran som jag fick av mamma och pappa i födelsedagspresent 2004.

 

Jag tror nog minst på adressboken som har varit borta i några år och jag kunde inte heller hitta den efter "storstädningen" förra året.


"Spådomsspelet" kan ev. finnas på vinden och pappa har köpt ett batteri till en ficklampa och har tänkt komma hit framöver.


"Massörerna" ja... Den av trä har jag ibland haft i bokhyllan här i "datorrummet" och den på batteri vet jag att jag har haft i en liten plastpåse, mer som en mycket liten kasse.


Den externa kortläsaren har jag mest använt hos mina föräldrar då det inte har gått att ladda ner bilder från en kamera annars.  Nu har jag inte behövt den på länge eftersom en skrivare är trasig där och här hemma behövs den inte.  Men jag har ofta haft den i en mindre resväska men plötsligt är den bara "totalt borta".


Så är det då den lilla instruktionsboken, eller kanske det mer är som ett litet häfte, till den speciella kassettbandspelaren.  En kusins måg var hit och installerade den.  Tror att jag köpte den före jul 2009 och han lär ju ha haft den då.  Det finns knappast någon logik i att han skulle ha tagit med sig detta hem men var 17 är den/det?


När det gäller den lilla digitalkameran TROR jag att jag hade den med mig till Stockholm för två år sedan men var la jag den sedan när jag kom hem?  Har ju sett både laddare och instruktionsbok/häfte.

Av Ms. W - 17 augusti 2011 11:08

Pappa har precis ringt igen och talat om att en kusins måg (kusin till mig) har ringt och talat om att det inte går att göra något åt datorn som finns där. Åskovädret för åtta dagar sedan slog sönder datorn och det lär ju vara fler som har drabbats.


Det var den dåliga nyheten. Den goda nyheten är att kusinens måg ska hjälpa till att få tag på en ny dator.

Av Ms. W - 17 augusti 2011 10:51
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Ms. W - 16 augusti 2011 18:35

...jag skrev om här har har jag precis läst klart och har precis börjat på en ny. Den boken var en av flera som pappa valt ut och den har ananrs funnits i en bokhylla hos mina föräldrar.


Har hämtat detta på Internet:


"Året 1912 försvinner en av bröderna Peck spårlöst. Bestörtningen inom släkten övergår snabbt i glömska. En man som lämnar sitt trygga hem, gemenskapen, chefskapet för familjefirman är inte någon äkta Peck. Men kanske finns det ändå ett stråk av oro och  äventyrslystnad i det Peckska blodet.


Två generationer längre fram bryter det fram hos Duncan, som inte bara revolterar mot den kvävande familjeandan utan till råga på allt lockar med sig Justine, den blygaste av alla kusiner. Som nomader lever Justine och Duncan. Ständigt gör de uppbrott och flyttar  till nya platser där de kastar sig in i de märkligaste sysselsättningar.


Justine är medelålders och hennes morfar, fredsdommaren är långt över 80 när de återigen erinrar sig Caleb, den andre brodern, han som försvann. Tillsammans börjar de två, den bohemiska kvinnan och den åldrige tillknäppte juristen, att genomkorsa landet på  sin jakt efter Caleb. Han för att spåra upp sin enda föreningslänk med det förflutna - hon för att söka sanningen om den tullvarons obeständighet, som hon ständigt ser återspeglad i sina spåkort och i sitt eget liv. "


Då jag själv skriver en hel del berättelser är det ju bra att läsa mycket och även den vägen kunna hämta en del inspriation.


 

Av Ms. W - 15 augusti 2011 19:53

Om inget oförutsett inträffar kommer jag och pappa att åka till Gammelstilla (i Gästrikland) på lördag och se ett lustspel.  Det heter som i rubriken.  Räknar med att berätta mer när jag har sett detta, också med bilder.  Bara rubriken låter ju - lustig...


Hoppas att det inte regnar, för även om detta lär bli inomhus är miljön utomhus också vacker och det skulle vara trevligt att kunna få lite utomhusbilder också.

Av Ms. W - 15 augusti 2011 15:25

...större delen av Ring så spelare vi i förrgår.  Då tycker jag att det är så bra med webradion.  Jag har lyssnat på flera program, också delar av, både t.ex Ring så spelar vi och Karlavagnen utan större problem eller egentligen inga problem alls.


När det gäller Ring så spelar vi är det i första hand frågorna som intresserar mig.  Det går först bra men när jag spolar fram hörs plötsligt ingenting alls.


Sedan går det bra till slut men mitt i en låt som jag tänker spola förbi blir det plötsligt dropptyst


Nu något helt annat... Jag har ju abonnerat på frimärken i flera år.  Nu har jag skickat in en beställning utöver abonnemanget.  Jag vet att man inte får tejpa längre eftersom det ska läsas maskinellt och lätt kan fastna i maskinen, vika går tydligen men det ska visst inte behövas.  Jag tycker att det framgår tydligt vilken  som är avsändare och mottagare.  På sidan med mottagaradressen finns en liten ruta där det står Frankeras ej. Mottagaren betalar portot.  Ändå får jag tillbaka detta idag...


För rätt så många år sedan när jag skickade aeorogramme ibland hände det några gånger att jag fick tillbaka brevet.  Detta försenar ju bara alltihop!

Av Ms. W - 15 augusti 2011 13:42

...som jag skrev om här tog jag också det här fotot..



 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Kategorier

Vädret i Stockholm

Väder Stockholm

Senaste inläggen

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Regler för bloggen

1. Gör inte reklam för din egen blogg/tävlingar (om Du inte finns i min "länklista!

 

2. Skriv inga negativa/elaka kommentarer.

 

3. Var inte anonym (använd en fungerande adress/länk).

Skriv gärna något trevligt här

Bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards