Alla inlägg under mars 2012

Av Ms. W - 19 mars 2012 17:06

...som jag nu skrev om här har nu löst sig.  Det var ju som jag och pappa också trodde, något hos reseföretaget.


Jag har ännu inte bestämt mig för någon resan, förutom Kroatien håller jag också på och kollar på bl.a Lofoten och Malmö/Köpenhamn.  Något blir det säkert till slut men som sagt, än har jag inte bestämt mig.

Kommer att ha kvar omröstningen här intill ett litet tag till, men den är ju lite inaktuell på så sätt att vi vet hur det gick i finalen i Globen!

Av Ms. W - 16 mars 2012 17:51

...Så heter boken, en pocket, som jag började på häromdagen, i förrgår tror jag väl.  Författare är Nora Roberts.


Så här står det på Adlibris:

Beskrivning:


Är seriemördaren på fri fot?

En fruktad seriemördare är hårt bevakad i fängelset. Trots det börjar fler kvinnomord ske med exakt samma tillvägagångssätt. Det väcker fruktansvärda minnen hos Fiona Bristow. Hon var själv fånge hos den tidigare seriemördaren men hon lyckades fly. Idag lever Fiona på en mindre ö strax utanför Seattle. Hon ingår i en räddningsgrupp med andra hundförare. Förutom att vara volontär så driver hon en egen verksamhet för att utbilda privata hundägare och professionella hundförare. En dag får hon ett kuvert med en röd sjal i brevlådan. En likadan symbol som den förre mördaren lämnade kvar på sina kvinnliga offer. Fruktansvärt rädd men också oerhört motiverad beslutar sig Fiona för att samarbeta med polisen.

Av Ms. W - 15 mars 2012 13:05
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Ms. W - 12 mars 2012 11:34

De närmaste dagarna får vi chansen att följa ett ovanligt himmelskt möte. Då passerar de två ljusstarka planeterna Jupiter och Venus varandra. Det är  första gången på tio år som man kan se fenomenet från jorden.            
                                       
  -Båda planeterna syns tydligt. Man har kunnat se dem redan under den gångna veckan, säger Peter Linde, ordförande i Astronomiska sällskapet Tycho Brahe.
                                       
  Själva mötet sker på måndag-tisdag. Bäst syns fenomenet vid stjärnklar himmel. Då går det att följa planeternas rörelser vid skymning och ett par timmar framåt.   



Solsystemets åtta planeter           
                                       
  * Vårt solsystem har åtta planeter där jorden är den tredje räknat från solen. Mellan jorden och solen är det cirka 150 miljoner kilometer.        
                                       
  * Övriga planeter, räknat från solen (avstånd från solen): Merkurius (58,5 milj kilometer), Venus (108  milj),  Mars (228 milj), Jupiter (780 milj), Saturnus (1.432,5 milj), Uranus 2.880 milj, Neptunus (4.513,5 milj).       
                                       
  * Pluto (5.925 milj. kilometer från solen)räknas sedan 2006 inte längre som en planet utan som en så kallad dvärgplanet (liksom Ceres, Haumea, Makemake och Eris).  


 

(Hämtat på SVT Text)

 


 

(De här bilderna tog jag med en liten digitalkamera (som ställde om sig på nattscen) från mina föräldrars balkong omkring kl. 18.50 igår.)

 

Av Ms. W - 11 mars 2012 13:44

...tog jag nära stugan igår eftermiddag.


 

Av Ms. W - 10 mars 2012 11:35

...kommer jag att ha kvar månaden ut, om jag får några röster ev. längre.  jag har lagt ut några omröstningar om allt möjligt.  Men då det oftast inte har varit något riktigt intresse för dem tappar jag ju förstås också lusten.

För egen del kanske jag ser på finalen i Melodifestivalen i kväll men någon riktig favorit kan jag däremot inte påstå att jag har.  Hade ett par, ev. tre tidigare, men de åkte ut.  En kvinna i en tobaksaffär sa häromdagen att hon tror att "Don't let me down" med Lotta Engberg och Christer Sjögren kan bli "en riktig slagdänga"!!!

Av Ms. W - 7 mars 2012 11:53

...låter inte mycket, ja ingenting egentligen.  Blev förvånad när jag för en liten stund sedan fick ett brev om att ett konto med bunden placering är avslutat.  Trodde att jag skulle få ett meddelande/brev om att förlänga igen, men ser att hela summan med ränta minus skatt har förts över till ett annat konto.  Det har blivit så att jag har konton i två banker och sex har det blivit (konton alltså).  Då är inte mitt pensionssparande inräknat.


Någon gång lär jag väl få runt 500 000 kronor, ev. mer för lägenheten, men jag måste ju förstås bo någonstans. Men på sätt är jag väl snart miljonär! Ingen vill ju ha dålig ekonomi precis!

Vet egentligen inte riktigt varför jag har konton i två banker, men det började nog i och med att jag sålde min förra lägenhet, dessutom fick något (via jobbet tror jag) på 140 000.  Fick väl något bra erbjudande från bank(er) sedan.

Av Ms. W - 7 mars 2012 10:17

...har nu Nya Karlavagnen som jag skrev om här sänts, i måndags och igår.  Jag lyssnade till kl. 23 i förrgår (men lyssnade på början via Internet) och till midnatt (tills det slutade) igår.  I förrgår var ämnet "Jag gjorde det!" och det var allt från att en familj med tre barn (då 6, 11 och 17) som bodde någonstans i Thailand i 10 månader till att en tjej gick ner 25 kilo på 10 månader med hjälp av LCHF.  Igår kväll handlade det om ungdomsidrott.  I kväll ska det, enl. hemsidan, handla om något Aktuellt, imorgon om familjehemligheter och om Melodifestivalen på fredag.


Det kan vara mycket bättre än jag trott faktiskt, så än ska jag väl inte "kasta in handduken" utan vill vänta och avvakta.

Jag har ju lagt in en ny omröstning om Melodifestivalen.  Har tänkt ha den månaden ut i första hand men om det inte är något större intresse för den heller tar jag bort den 1 april och det är inget aprilskämt...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Kategorier

Vädret i Stockholm

Väder Stockholm

Senaste inläggen

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Regler för bloggen

1. Gör inte reklam för din egen blogg/tävlingar (om Du inte finns i min "länklista!

 

2. Skriv inga negativa/elaka kommentarer.

 

3. Var inte anonym (använd en fungerande adress/länk).

Skriv gärna något trevligt här

Bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards