Alla inlägg under december 2012

Av Ms. W - 14 december 2012 11:25

...edaldnah ted mo rarssiwresseb.


nogåN/argåN ednuk atarp relle avirks segnälkab.




(För att INGEN ska tro att jag eller min dator har "fått fnatt", vill jag tala om att jag har skrivit orden baklänges. Hänger ihop med förra inlägget!)

Av Ms. W - 13 december 2012 11:08

...men nära skjuter ju som bekant ingen hare...  


Jag ringde till "Karlavagnen" igår kväll då jag föddes på ett speciellt datum.  Kom till slussen och fick lämna lite uppgifter men blev sedan inte uppringd.  När jag fick mitt körkort för några år sedan ringde jag flera gånger men kom inte så långt som till slussen den gången.  Så KANSKE jag kommer ända fram en annan gång?

---Hoppsan... Såg att jag raderade en kommentar av misstag, FÖRLÅT SÅ MYCKET.  Såg att jag fått det här inlägget i två ex. men jag råkade radera fel inlägg där kommentaren fanns...

Men så här står det på Wikipedia:

"Karlavagnen är ett radioprogram som sänds över hela Sverige i SR P4 på vardagskvällar mellan 21.40 och midnatt.


Programmet består i att lyssnarna ringer in till programmet för att samtala med programledaren i direktsändning. Vanligen har redaktionen ett förbestämt ämne för kvällen, men ibland är ordet fritt.

Karlavagnens första sändning ägde rum 18 januari 1993. Programmet sänds från olika studior i Sverige med olika programledare. De första programledarna var Lisa Syrén och Bengt Grafström. Programledarna har därefter varierat. Programmet brukar skifta programledare efter veckodag. Enligt programmets egna uppgifter har Karlavagnen i genomsnitt nästan en halv miljon lyssnare per kväll."

Av Ms. W - 12 december 2012 13:30

...kommer Karlavagnen att handla om i kväll.


Dagens datum skrivs ju 121212 och det återstår att se om jag och några till får till något kl. 12:12 idag också!


Jag känner någon som fyller år idag, närmare bestämt 70. Hon har en son som föddes den 6/6 och själv är jag ju född 0909....


Jag ville göra NÅGOT detta "magiska" datum och även om jag egentligen inte alls skulle behöva någon ny BLOGG t.ex har jag ändå skapat bloggen http://tintinmagnolias.bloggplatsen.se/. Trots att pappa ringde "runt 12:11 eller så och trots att jag skrev in fel säkerhetskod, lyckades jag pricka in TIDEN också, nämligen 12:12. 


Jag har i nuläget inte den blekaste aning om vad bloggen skall handla om.  Kom gärna med förslag.

Av Ms. W - 9 december 2012 13:49

...heter ju en låt som Lena Ph har tävlat med i Melodifestivalen en gång.  Men nu är det i MIG som det gör ont, närmare bestämt vid ryggslutet sedan jag halkade omkull i torsdags eftermiddag.  Visst har det blivit bättre, i torsdags var det HELT OMÖJLIGT ATT KOMMA NER PÅ GOLVET (OM JAG T.EX TAPPAT NÅGOT!!!)  Men nog känner jag fortfarande "något rörelsehindrad"...


Jag joggade två omgångar igår kväll 2 x 10 minuter + lyfte knäna upp och ner i drygt 1 minut sammanlagt.  Vet inte om det var bra eller dåligt pga. smärtan, men jag vill gärna tro att jag i alla fall inte förvärrat skadan.


Ute är det vackert men kallt, runt -15 tror jag.


Jättebra att det finns en del att göra inomhus, men jag VILAR också en del, främst liggande på en värmedyna.

Förhoppningsvis känns det mer normalt snart igen.  Har själv en del att stå i nu innan jul och nyår!

Av Ms. W - 4 december 2012 18:27

...tycker jag är en sanning med modifikation och ORÄTTVIST också. Visst har det varit KALLT i några dagar nu och det ÄR också MÖRKT tidigt.  Men vi får inte glömma bort att vi trots allt har sommartid i SJU månader och normaltid (eller "vintertid" som en del säger) i FEM!!!  Det var en tjej i teven, "Go' kväll" , som för en liten stund sedan talade om detta med köld och ljus/mörker.


Men för bara några år sedan sa en annan tjej i teve att "Sverige ä rnog inte så kallt längre"...  Det var väl något om klimatförändringar igen då...  


Minns också en f.d brevvän från Schweix som förundrades över den utdragna skymningen i början av juli och då var det ju ändå i Stockholm!!!


Som helthet är det ändå stor skillnad mot sydligaste Sverige mot längst upp i norr.  Men självklart kan det vara kallt i söder och varmt i norr också.


Jag vet av erfarenhet att det inte ALLTID är så varmt, soligt etc. överallt annars heller!  


Minns också att en f.d brevvän i Australien sa en gång att det inte är skönt när det är för varmt heller.


Visst är det så att vädret inte alltid är "perfekt" men jag är ändå glad för våra fyra årstider. Det är ju i och för sig bra att det är skillnad också.  Men om JAG fick bestämma skulle det räcka med -5-10 grader, gärna solsken också.  Vi har ju alltid NÅGOT att se fram emot och om 17 dagar är ju Vintersolståndet här igen  Kan inte NOG påminna om detta!


Nu spelar det ingen roll för MIG om vi inte skulle få snö men annars fanns det väl en orsak till att Irving Berlin en gång skrev "White christmas"...  



Av Ms. W - 2 december 2012 21:31

...skall jag börja på i Bibeln som roman. Visst är jag en bit på väg, men har ju nästan 500 sidor kvar...  Det finns ju några helt tomma sidor i den också, men det är väl innan någon sorts kapitelbyte, kan jag tro.


Så det lär dröja ett tag innanjag kan skriva om någon annan, (förhoppningsvis intressant också!) bok...

Kan ju lägga till att jag tog fram mina få julsaker idag bl.a ett par el-ljusstakar.  Julklippen håller jag på oc hskriver. RIKTIGA julkort handlar det om, inget via datorn.  Kommer möjligen att ha detta som ett komplement ifall jag upptäcker att jag kanske glömg någon, men datorn skall aldrig få ERSÄTTA julkort som skickas med posten.  Några av dem är redan frankerade men skrivna för hand annars.  Men i övrigt är det riktiga frimärken.

Av Ms. W - 1 december 2012 11:59
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Kategorier

Vädret i Stockholm

Väder Stockholm

Senaste inläggen

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Regler för bloggen

1. Gör inte reklam för din egen blogg/tävlingar (om Du inte finns i min "länklista!

 

2. Skriv inga negativa/elaka kommentarer.

 

3. Var inte anonym (använd en fungerande adress/länk).

Skriv gärna något trevligt här

Bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards