Alla inlägg den 16 augusti 2011

Av Ms. W - 16 augusti 2011 18:35

...jag skrev om här har har jag precis läst klart och har precis börjat på en ny. Den boken var en av flera som pappa valt ut och den har ananrs funnits i en bokhylla hos mina föräldrar.


Har hämtat detta på Internet:


"Året 1912 försvinner en av bröderna Peck spårlöst. Bestörtningen inom släkten övergår snabbt i glömska. En man som lämnar sitt trygga hem, gemenskapen, chefskapet för familjefirman är inte någon äkta Peck. Men kanske finns det ändå ett stråk av oro och  äventyrslystnad i det Peckska blodet.


Två generationer längre fram bryter det fram hos Duncan, som inte bara revolterar mot den kvävande familjeandan utan till råga på allt lockar med sig Justine, den blygaste av alla kusiner. Som nomader lever Justine och Duncan. Ständigt gör de uppbrott och flyttar  till nya platser där de kastar sig in i de märkligaste sysselsättningar.


Justine är medelålders och hennes morfar, fredsdommaren är långt över 80 när de återigen erinrar sig Caleb, den andre brodern, han som försvann. Tillsammans börjar de två, den bohemiska kvinnan och den åldrige tillknäppte juristen, att genomkorsa landet på  sin jakt efter Caleb. Han för att spåra upp sin enda föreningslänk med det förflutna - hon för att söka sanningen om den tullvarons obeständighet, som hon ständigt ser återspeglad i sina spåkort och i sitt eget liv. "


Då jag själv skriver en hel del berättelser är det ju bra att läsa mycket och även den vägen kunna hämta en del inspriation.


 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Kategorier

Vädret i Stockholm

Väder Stockholm

Senaste inläggen

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Regler för bloggen

1. Gör inte reklam för din egen blogg/tävlingar (om Du inte finns i min "länklista!

 

2. Skriv inga negativa/elaka kommentarer.

 

3. Var inte anonym (använd en fungerande adress/länk).

Skriv gärna något trevligt här

Bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards