Alla inlägg under juni 2012

Av Ms. W - 16 juni 2012 20:37

... Så heter boken som jag började läsa i kväll. Har bara läst lite drygt tio sidor. Det handlar ju om något fruktansvärt men det lilla jag hittills har läst beskrivs också på ett mycket varmt och i allra högsta grad levande sätt./ Men nog är det så att vi människor hanterar sorg på så olika sätt.  Inget är "bättre" eller "sämre" än något annat.


Beskrivning:


Naket och ärligt om tragedin som engagerade hela Sverige

Äntligen hade tillvaron ordnat sig för Arbogatjejen Emma. Hon som alltid fallit för fel killar och tidigt blev ensamstående mamma med två barn. Nu hade hon mött en trygg man och de planerade för ett liv tillsammans. Men en kväll stod någon ur det förflutna i dörren och tragedin var ett faktum.


Emma blev svårt misshandlad. Hennes barn Max och Saga hade aldrig någon chans.

När Emma vaknade upp befann hon sig i en märklig polisutredning där hon hölls isolerad utan att veta vad som hade hänt henne - eller barnen. Hon som varit en vanlig småstadsflicka blev sedan rikskänd när hon valde att träda fram och berätta om sina upplevelser. Emmas starka utstrålning möttes av djup beundran men också misstro. "Hur kan hon se så glad ut?" Man tycktes vilja att Emma skulle gråta och hata. Med sin sorg ifrågasatt tog sig Emma igenom två rättegångar och pekade ut sina barns mördare. Hon omvandlade tyskans hat till kärlek och framtidstro. Men bakom fasaden pågick varje sekund en kamp för att orka ta sig tillbaka till livet.

 

Varför gråter inte Emma? är en provocerande men uppriktig skildring som bryter mot den gängse bilden av hur man ska bete sig i sorgens stund. En berättelse om en helt vanlig svensk familj som i krisen visar prov på en ovanlig sammanhållning och kompromisslös kärlek.

"Jag gråter och gråter och gråter. Kan inte sluta. Hennes berättelse kryper under min hud  Det är en fantastisk bok  Fantastisk och fruktansvärd. Ni måste läsa den." Moa Herngren, YourLife

"Det är en mycket gripande historia som berättas" Nerikes Allehanda"

Av Ms. W - 15 juni 2012 19:41

Då och då ringer någon från numret 045728005.  Jag har ingen aning vad eller vem som ringer, men det tycks i alla fall vara från Ronneby.  Jag har inga kontakter där så jag förstår ingenting alls.

Vid ett flertal tillfällen har jag inte svarat när jag ser numret på displayen, men det har också hänt att jag helt enkelt inte har varit hemma. Känns allt "lite terroriserande" med detta ringande stup i ett.

Av Ms. W - 13 juni 2012 17:33

...är absolut mänskligt och fullt förståeligt emellanåt.  Men också "lite bortkastat" faktiskt. För givetvis blir det bättre till slut, vi vet bara inte exakt när.  Just nu är det omkring halvklart och +18 grader. Det har "skurat" lite tidigare. "Det växer så det knakar" ute.  Det är så vackert och dagarna är nu som längst och nätterna som kortast.


Då känns det ju bra att ha intressen som att läsa och skriva, de är inte beroende av vädret.

Idag har jag också varit till Siba och köpt bläckpatroner till min skrivare.  Jag hade en värdecheck på 50 kronor och använde dessutom mitt Siba-kort så jag får en faktura om 30 dagar.

Av Ms. W - 11 juni 2012 16:51

Här publicerar jag ett par foton från idag.  Tog dem med en liten digitalkamera.



 


 

Av Ms. W - 8 juni 2012 13:21

...som inte har varit aktiv på över ett år fortfarande finnas i en lista över de 100 mest besökta?  Låter ju "lite skumt"...


På tal om "aktiv" så har jag nu skrivit klart två berättelser och hoppas snart också ÄNTLIGEN kunna skriva klart mitt STORA "projekt" om en tonårsflicka i och från Stockholm!

Har också skapat böcker av båda (dock inte beställt än). Den ena har jag testat att ha svart bakgrund och vit text och några bilder och det ser riktigt effektfullt ut.

Av Ms. W - 7 juni 2012 16:20

...resulterade i att jag köpte den här hibiskuen. Jag var egentligen där i ett ärende åt mina föräldrar, men de hade tyvärr inte det jag frågade efter, så jag ska försöka kolla någon annanstans.


 

Av Ms. W - 6 juni 2012 13:05

Vädret är ju växlingsrikt icg det gar skurat en del idag, och temperaturen är blygsam, runt +11 skulle jag tro.  Men man får helt enkelt försöka göra det bästa av situationen då vädret inte går att påverka.  Har för egen del städat lite och om ungefär en halvtimme tänker jag äta lövbit och lite gräddglass med mangorippel i efterrätt.


Det blir också en del läsning och flera egna berättelser måste avslutas också. Så finns det en hel del att göra, en del mer nödvändgit, som alltså städning och roligare som att läsa och skriva.  Om vädret håller uppe i eftermiddag, kan det ju bli en promenad också.  Annars finns det absolut möjlighet att motionera på olika sätt inomhus också!

Fotot tog jag på nationaldagen för ett år sedan.


 

Av Ms. W - 4 juni 2012 11:07

...här att jag hade problem med att föra över pengar från ett konto i Nordea till ett konto i Swedbank.  Testade med att föra över 500 kronor för ett par dagar sedan (vill ju inte ta för mycket ifall det blir galet!).  Men nu har det funkat alldeles utmärkt.  Jag såg att en tjej som säljer smycken (numera tillsammans med sin syster och (som jag har skrivit lite om förut) har lagt in kontonumret på sidan också. 


Nog för att jag vet att kontonumret delas in i ett clearing och själva kontonumret, men mitt ser lite konstigt ut med bl.a ett kommatecken.  Men jag skrev in siffrorna som tjejen gjort och skippade kommatecknet och då gifk det vägen.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Kategorier

Vädret i Stockholm

Väder Stockholm

Senaste inläggen

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Regler för bloggen

1. Gör inte reklam för din egen blogg/tävlingar (om Du inte finns i min "länklista!

 

2. Skriv inga negativa/elaka kommentarer.

 

3. Var inte anonym (använd en fungerande adress/länk).

Skriv gärna något trevligt här

Bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards