Alla inlägg under maj 2012

Av Ms. W - 30 maj 2012 21:28

Häromdagen gick jag en fotorunda på orten där mina föräldrar bor.  Ville bl.a fota vackra löjtnantshjärtan, men de växte bara i trädgårdar.


Men... så idag sent på eftermiddagen såg jag att det växer sådana vid en vägg precis intill där jag bor! Har använt en liten digitalkamera.


 


 


 

Av Ms. W - 27 maj 2012 19:08

...blev det för mig idag.  det var runt +21 grader där jag tog några simtag.  Alldeles vid stranden var det runt +24. Det kändes verkligen himmelskt.

Av Ms. W - 25 maj 2012 18:57

...var det rätt så längesen jag använde mig av och fick fundera lite hur man gör...  Men här kommer i alla fall ett kollaget av foton som jag tog med min systemkamera hos föräldrar idag för ungefär 2 timmar sedan.



 

Av Ms. W - 25 maj 2012 13:49

...så heter den bok jag nu ska börja på - har precis läst klart boken av Carolina Gynning.  Den är spännande och riktigt otäck emellanåt också.

Har en del att göra nu, men publicerar en beskrivning av nästa bok. Hoppas att jag kommer att tycka att den är bra!


"Beskrivning:

Första romanen i en ny Ian Rankin-serie.

Malcolm Fox arbetar med polisens internutredningar. Det innebär att han undersöker anklagelser mot andra poliser. Fox är frånskild, barnlös och över huvud taget ganska ensam. Han har tidigare haft problem med spriten men är numera helnykterist.

Polisen Jamie Breck misstänks för att sprida barnpornografi på internet, och Malcolm Fox får i uppdrag att undersöka om det ligger någonting i anklagelserna. Den som informerar honom är Annie Inglis på avdelningen för brott mot barn.

Fox blir intresserad av Annie Inglis, både förälskad och alldeles för nyfiken, och gör saker han inte borde göra.

Malcolm Fox har en syster, Jude, vars pojkvän Vince verkar vara en brutal typ. Fox tycker oreserverat illa om Vince och är övertygad om att denne regelbundet misshandlar hans syster.

När Vince en dag hittas död får ingen mindre än Jamie Breck utreda fallet, och Fox får anledning att kontakta honom. Men när Fox lär känna Jamie Breck lite närmare förändras hans bild av honom.

Misstro utspelar sig i ett vinterkallt Edinburgh, och miljöer och stämningar känns ofta igen från Ian Rankins många tidigare böcker.

Misstroär den första romanen i en serie om Malcolm Fox och hans arbete med polisens internutredningar.

"Det finns ingen brittisk kriminalförfattare som kan mäta sig med Ian Rankin." The Times



"Rankin är en mästerlig berättare." The Guardian "

Av Ms. W - 21 maj 2012 13:39

...i alla fall inte i vilt tillstånd!  Boken som jag skrev om här är riktigt bra.  Den har många "djup" och är ju emellanåt också sorglig, men spännande i flera avseenden.


Har ju lagt märke till några grammatiska fel... 


I ett sammanhang får en flicka se en tukan och det står inget om att den rymt från något zoo eller så.


Tukaner lever annars i vilt tillstånd i Syd- och Centralamerika, inte i Asien!

Av Ms. W - 21 maj 2012 10:50

...fick jag ett meddelande om att ett brev är på väg till mig (vykortsbaksidor).  Idag har jag fått ett meddelande om att ett brev finns att hämta.  Det står också ordet påminnelse.  Men varför få en påminnelse när jag först idag får veta att jag kan hämta detta?


...  Tänkte hämta ut detta, men så visar det sig att datorn är trasig men att någon/några håller på med den...

Av Ms. W - 19 maj 2012 15:31

För ett tag sedan i år skaffade jag ett kort hos Hemköp.  Men idag glömde jag att få det registrerat och ändå handlade jag för rätt så mycket (men under 300 kronor).  Men jag kanske kan "skylla på" att det blev lite struligt i början då jag skulle panta en flaska och det var fullt så jag fick lämna in den i kassan och få panten avdragen i kassan sedan. Det gällde ju 2 kronor, men det är ju pengar det också...

Brukar annars visa kortet redan från början, men tyvärr frågade inte heller kassörskan, de brukar oftast göra det!  Påstår inte att de har någon "skyldighet" till det, men det är ju bra om de gör det!

Av Ms. W - 19 maj 2012 11:27

Skulle förskottsbetala en beställning/bok hos Solentro.  Jag har gjort så förut, men nu krävs fler uppgifter, bl.a information som står på mitt kort.  Jag får flera gånger upp ett meddelande om att det är fel svarskod och att jag ska försöka igen.  Men jag har ju skrivit in helt rätt siffror, så det måste helt enkelt vara något annat fel!


---Har fått ett mail: "Det låter som om det handlar om din bank och deras säkerhetsföreskrifter.


Kan du så skicka en skärmdump (bild på felmeddelandet) så kan jag lättare säga om det är hos oss som det strular (men det verkar inte så eftersom vi inte har några problem med betalningar just nu)? "


Det blir väl något billigare att förskottsbetala och jag hoppas att det snart löser sig!


---Jag har själv "spårat" felet - hade glömt att klicka på "buy" i kortläsaren. Vad jag vet har jag aldrig använt den funktionen förut, så jag glömde helt enkelt...  Visst står det att jag ska klicka där, men jag missade det ändå...


För de som vill skapa en egen bok, kan jag verkligen rekommendera Solentro. Proffsigt utförande och vänligt och snabbt bemötande när man behöver hjälp med något.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Kategorier

Vädret i Stockholm

Väder Stockholm

Senaste inläggen

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Regler för bloggen

1. Gör inte reklam för din egen blogg/tävlingar (om Du inte finns i min "länklista!

 

2. Skriv inga negativa/elaka kommentarer.

 

3. Var inte anonym (använd en fungerande adress/länk).

Skriv gärna något trevligt här

Bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards