Senaste inläggen

Av Ms. W - 10 september 2017 10:56

...sällan antingen eller.  Oftast är det både och.

ANNONS
ANNONS
Av Ms. W - 9 september 2017 16:43

   


Då jag fyller år idag, kände jag för att köpa en blomma och det blev den här hortensian.  Tycker att färgen är så läcker.

Av Ms. W - 9 september 2017 08:30

Idag är det min födelsedag. Ingen jämn sådan, men det är alltid trevligt att bli ihågkommen.

Det kändes så konstigt när det blev andra namn den 9 september. Augusta har haft namnsdag på min födelsedag "så länge jag kan minnas"...

Men August och Augusta borde ha namnsdag i augusti annars, men så är ju faktiskt inte fallet alls...

Av Ms. W - 5 september 2017 21:06

...heter en bok (INBUNDEN) av Neil Ravin som jag precis har börjat läsa.


Den här romanen är skriven av en läkare; det märks på äktheten. Men Neil Ravin är också en styv författare som i skarpa ögonblicksbilder fångat in verklighetens hela dramatik./

Unge William Ryan börjar sitt år som assistentläkare på det väldiga Manhattan Hospital, en sluten värld av vårdsalar, operationsrum och laboratorier - en värld där varje ögonblick är en kamp mot döden.
     En värld av läkare, assistenter och biträden.  Och av sjuka - de som kan botas, och de som obönhörligt glider bort mot det som medicinarna lite vanvördigt kallar "Evighetsvården".
        Ryan upplever ändlösa pass som jourläkare, när akutmottagningen översvämmas av kritiska fall.  Han dras också in i de intriger som spinns också på ett sjukhus.  Och han möter kärleken, hos en rad kvinnor men främst hos den vackra eurasiska sjuksköterskan Hope och den hyperkompetenta, och starkt erotiska, hjärtläkaren Diana.

      Men starkast är Ryans kärlek till yrket.  Den aldrig upphörande stressen vid sjuksängar och båtar, dygnetruntslitet utan att någonsin få sova på riktigt - det kan ge en känsla av maktlöshet och otillräcklighet.  Men Ryan segar sig envetet vidare, tränger allt djupare in i läkarvetenskapens mysterier.  Och han mognar som människa.
      

Den här romanen har väckt stor uppmärksamhet i Amerika.(Läser klart omkring kl. 9:10 den 16 september)

Av Ms. W - 4 september 2017 10:24

Omkring kl. 10 kom jag tillbaka efter att ha varit hos tandhygienist. Var dit 20/5 förra året förra gången. Skulle egentligen ha blivit kallad i våras, men de har kommit efter lite. 


De har haft semester till 31/7, men sedan har de tydligen kommit tillbaka i ett par omgångar. Jag hade ringt innan och ett tag såg det "igenbommat" ut. Jag chansade och gick dit i fredags eftermiddag. Fick då en tid idag kl. 8:50. Jag skulle då få träffa en annan tandhygienist, annars hade jag fått vänta i ytterligare 1 månad till slutet av september eller början av oktober!


Resultatet idag blev "mer än godkänt", också med tanke på att det gått "nästan" 1 1/2 år. Fick lite tips.

Idag testades ultraljudet igen (tar ju bort bättre och tandhygienisten skonar händerna mer) och det gick jättebra. Var rädd att besvär jag haft med halsen en tid inte skulle göra att jag klarade det, men det gjorde jag, tack och lov. Känns så rent och fint nu. Blir kallad om 1 år igen.


Fick betala 1010 kronor.


I ett sammanhang fick jag också veta att hon har en liten dotter på 6 månader.Där jag bor är det antingen mulet eller regn och +11 grader. 

Av Ms. W - 31 augusti 2017 15:21

"Loffe" har precis lämnat det här jordelivet och prinsessan Sofia och prins Carl Philip har fått sitt andra barn.

 

Det enda vi egentligen vet är att vi har fötts för att finnas till en begränsad tid här på jorden och sedan dö...

Vi måste bli mer rädda om varandra, men jag vill inte heller leva som om varje dag skulle vara den sista!!!  Bättre då att leva som om varje dag var den första, med lust och nyfikenhet.  Men det betyder förstås inte att vi aldrig ska tillåta oss själva att vara ledsna, besvikna, arga etc.  Vi är ju inga robotar.

Av Ms. W - 29 augusti 2017 11:45

...heter en bok (INBUNDEN) jag precis har börjat läsa./

Årets deckarförfattare 2017 Crimetime Specsavers Award

En varm sommarkväll ringer en sexårig pojke till sin pappa. Skräckslagen berättar han att någon har tagit sig in i familjens hus i Norrköping. Det är det sista som hörs från pojken innan han försvinner spårlöst.

Åklagare Jana Berzelius leder förundersökningen av det komplicerade fallet. Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander försöker hon ta reda på vad som ligger bakom försvinnandet. Och ju närmare sanningen de kommer, desto mer personlig blir utredningen för Jana.Hon inser att det är bråttom, mycket bråttom, att hitta pojken.Samtidigt begär den skoningslöse Danilo Peña att Jana ska besöka honom i häktet. När hon till slut går med på att träffa honom kastas hon in i en fruktansvärd kamp på liv och död, där allt sätts på spel och ingen går säker.

Pappas pojke är den fjärde delen i Emelie Schepps serie om åklagare Jana Berzelius. Serien har på kort tid blivit en internationell succé och är idag såld till 30-talet länder. Emelie Schepp utsågs till Årets Deckarförfattare 2016./

 

 

Emelie Anna Schepp, född den 5 september 1979 i Motala, är en svensk kriminalförfattare. Hennes kriminalromaner utspelar sig i Norrköping där Emelie har bott med sin familj under många år.

Schepp har tidigare arbetat som projektledare i reklambranschen och är i dag författare på heltid./


(Läst klart omkring kl. 14:10 den 5 september)

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Kategorier

Senaste inläggen

Hur mycket är klockan?

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Regler för bloggen

1. Gör inte reklam för din egen blogg/tävlingar (om Du inte finns i min "länklista!

 

2. Skriv inga negativa/elaka kommentarer.

 

3. Var inte anonym (använd en fungerande adress/länk).

Skriv gärna något trevligt här

De senaste kommentarerna

Bloggar

Följ den här bloggen

Följ My words and images med Blogkeen
Följ My words and images med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se