Alla inlägg under maj 2012

Av Ms. W - 16 maj 2012 10:39

Så heter boken som jag nu ska börja på.  Det är Carolina Gynning som har skrivit den./  På Adlibris står det så här:


"Beskrivning:

"Vissa skriver elegant crime, andra country crime; det här är dirty crime!"


Carolina Gynning


Att Laura och Vanessa är enäggstvillingar är obegripligt. Inte nog med att Vanessa är en strålande skönhet medan Laura ser ganska alldaglig ut, Vanessa äger och styr över Glory, Sveriges mest framgångsrika magasin, medan Laura guidar besökare på Moderna Museet i Stockholm.


Julen 2004 reser tvillingarna och deras föräldrar till Thailand för att fira pappans 60-årsdag. När föräldrarna dör och Vanessa försvinner under tsunamin, faller det sig nästan naturligt för Laura att ta sin systers plats. Efter alla år i skuggan av den fantastiska Vanessa, kan Laura äntligen stiga fram som den framgångsrika kvinna hon skulle ha varit. Om bara inte hemligheten drabbat henne.


Hennes imitation av Vanessa är nästintill perfekt men det finns de som misstänker att allt inte står rätt till. Och vad är det egentligen för affärer Vanessa varit inblandad i? När märkliga människor från det förflutna dyker upp tvingas Laura inse att hon inte vet allt om sin perfekta tvillingsyster. Långt därifrån. Hennes bedrägeri börjar bli farligt för henne själv, men nu är det för sent att dra sig ur. Nu finns ingen återvändo.


Laura Flickan från havet utspelar sig i den glassiga magasinsmiljön, i de fina salongerna och i den förnedrande världen av knark och våldsamt sex."

Av Ms. W - 15 maj 2012 11:12

...tycks jag ha tagit den 23 september 2010 med en liten digitalkamera (alltså inte "system").  Nu har jag "grejat" lite i Photoshop så att den ser ut så här!


 

Av Ms. W - 13 maj 2012 15:33

Jag kommenterar ju gärna fina inlägg i en väns blogg.  Men sedan nyligen får jag ett mail med länkar och något med subscribe varje gång jag gör det.  Förstår inte alls vad det här handlar om.


Det står också: "To activate, click confirm below. If you believe this is an error, ignore this message and we'll never bother you again."  Men jag har ju inte bekräftat något men mailen fortsätter att komma, till vilken nytta i så fall..?

Köpte en arbetsbelysning LED hos Clas Ohlson igår.  Har en sådan sedan tidigare, ev. fått av pappa, kanske i julklapp någon gång. Nu kan jag tyvärr inte hitta laddaren (känns detta igen månntro...?).  Problem JUST NU är att jag ännu inte lyckas få ut detta ur förpackningen...  Hur som helst så kan pappa få den jag har sedan tidigare och så länge laddaren är på vift kan han få låna min nya laddare!


---Lyckades till slut få ut detta ur förpackningen och satt arbetsbelysningen på laddning.  Det finns också något som jag tycker ser ut som en rymdraket i miniatyr och som jag inte riktigt vet vad det är för något.  Men det löser sig nog med tiden..

Av Ms. W - 11 maj 2012 20:31

Mina föräldrar har varit och hälsat på några timmar idag (kom något efter kl. 11 och åkte hem runt 17.05) Jag har också "mannekängat" (ett riktigt svårstavat ord!)). Jag har räknat mina långbyxor två gånger och fått siffran 19 båda gångerna.  Runt jul eller så kunde jag nog på sin höjd ha två eller tre stycken, nu är det tvärtom så att det är två eller tre som jag inte kommer i!


Några byxor sitter bra, men de skulle sitta ännu bättre om jag lyckas gå ner 1 kilo till. Utav de byxor jag inte kommer i kan det behövas minst 1 kilo, troligen minst 2 för ett.  Jag hade ett tag ett delmål att komma i ett par ljusblå byxor (någon sorts jeans tror jag vä= och idag gick det verkligen vägen.

Men... så ser jag ett par riktigt snygga mycket mörkt blå (tror inte att de är svarta, men helt lätt att se är det då inte alls...) som jag aldrig har använt...  Sa flera gånger att det nog har blivit ett missfförstånd, men mamma kan ju ha rätt i att de har råkat komma åt sidan.

Jag har ju funderat lite över lite finare byxor till resan som jag tänker göra i slutet av juli, men tycker nog att det "problemet" har löst sig helt av sig självt nu...  Till gemensamma middagar kan jag också ha ett par vita bycor som jag nu kan ha igen! Det här var riktigt roligt och inspirerande.

Det är väl inte omöjligt att jag ändå köper någonting nytt i klädväg framöver - det är ju också bra att det går att handla med kort ifall man inte har så mycket kontanter!

Av Ms. W - 9 maj 2012 11:27

När det gäller de två bloggar som jag en tid nu inte har haft tillgång till, kan jag tala om att jag den 10/10/10 fick följande meddelande:


Hej!


Vi har sett att du har varit i kontakt med våran kundservice. För oss är det viktigt att alla är nöjda med den service ni fått. Därför skulle vi uppskatta om du kunde svara på en enkät som tar mindre än 3 minuter och hjälper oss bli bättre!


Lösenord till enkäten: 3ezxy

Du hittar enkäten: http://undersokningar.bloggat.me/var-kundsupport/


Med Vänliga Hälsningar

www.bloggat.me – kundsupport.


De har senare bytt till enov.se men sedan tycks något till ha hänt, men jag får ju inte något svar på mina mail, möjligen en gång då men jag trodde ju att det var ett spam...



Igår beställde jag en batteriladdare för 289 kronor hos Batteriexperten och den kom idag. DET kan jag i alla fall kalla för service.../ Ironiskt nog har jag nu hittat originalet - låg ovanpå min chiffonjé som står i sovrummet.  Men då laddaren är svart kan den ju tyvärr vara lite svår att upptäcka!

Av Ms. W - 5 maj 2012 16:44

Jo, nog finns det en hel del som man kan tycka är konstigt, både i positiv och mer negativ mening.  I förrgår blev jag minst sagt både förvånad och lite chockad när jag gick in i en galleria för att "framkalla" bilder i en automat.  Får se en skylt/ett papper på en vägg och ser att Expert har stängt sin butik där och man är välkommen till butiken som ligger ungefär en halvtimmes promenad bort!  Den butiken är ju OnOffs som ju gick i konkurs.  Mamma tror ju att Expert kan komma att förlora en del kunder så här.  Många kanske gör mer spontana besök i den tidigare så centrala butiken, nu kanske det behövs mer planering, så känns det definitivt för mig i alla fall.


Jag skrev ju om ett konstigt telefonnummer och att jag inte svarade.  Men vad sägs om numret som registrerades i displayen igår då, 00000000000.  Jodå, elva nollor i hela numret - har då aldrig sett ett så skumt telefonnummer någon gång!


 

---  Den 7 maj...  Under flera timmar kunde jag inte ta mig ut på Internet.  JAG hittade telefonnumret till Telia, 90 200 (trots att jag ringt dit massor av gånger andra år var det "total blackout"!) så pappa ringde. Någon gav tipset att dra ur strömmen. Jag gjorde så men utan resultat, men sedan gjorde jag samma sak en gång till och lät bli att koppla på strömmen under minst 1 minut och då gick det hur bra som helst.  Riktigt konstigt var det allt./ Har haft dessa problem flera gånger till men när jag vred kontakten fram och tillbaka några gånger funkade det.  Det skulle visserligen bli dubbeljobb för mig, men jag började skriva ut ett dokument i Word men så tar papperet slut men sedan blir det plötsligt TVÄRSTOPP - får hela tiden ett meddelande att det inte finns några papper men jag hade ju satt i en liten bunt...


Har på kvällen fått ett mail från min moster som talar om att hon nu har fått mitt födelsedagskort som jag skickade för ungefär 2 månader sedan...  Håller verkligen med - undrar var det har varit och valsat!


Har ännu inte fått något riktigt svar så att jag kan komma in och skriva i två bloggar - så himla dåligt att inte svara.  Undrar om domänen har bytt ägare, minns ju att jag fick hyfsat snabba och trevliga svar förut.

Av Ms. W - 4 maj 2012 10:08

...sa en man i en fotoaffär att en batteriladdare till min videokamera skulle kosta.  Den finns inte inne just nu utan måste beställas.


Nu har jag sökt på nätet och fått ett snabbt svar.  Att få ett hyfsat snabbt och vänligt svar borde ju vara policy för alla... När det handlar om de två bloggarna som jag inte kan komma in och skriva i är det tyst som i...  Tycker ju att det hör till god ton att svara.

Det måste väl vara något med konstruktionen av kontonumret i Swedbank som gör att det inte går att föra över pengar från Internetbanken i Nordea.  Till ett konto i Handelsbanken gick det ju alldeles utmärkt däremot - gjorde ett test och förde över 500 kronor.

Konstruktionen för ett kontonummer i Swedbank är 5553-1,712 025 220-2 och 230 514 203 i Handelsbanken. .



Av Ms. W - 3 maj 2012 10:25

Har skrivit om detta tidigare, men än har det inte lösts så att jag kan komma in och skriva i ett par bloggar. Får inte svar på mina mail och det tycker jag ju är oerhört dålig stil, så respektlöst och nonchalant.  Vad vet "de" vad jag eventuellt har för planer???


Inte får jag någon lösning på ett specifikt problem här på Bloggplatsen heller. Det är ju så märkligt att delar av ett inlägg syns och går att söka på "känslig" information trots att de är borttagna. Ett inlägg är från maj 2009 och det andra från oktober samma år.  Vet inte exakt när jag tog bort dem, men kanske 2010 åtminstone och det finns förstås en anledning till att man tar bort inlägg.

Hoppas i alla fall kunna beställa någon bok hos Solentro snart, håller på och skriver "så pennan glöder" aamt redigerar en del!  Skulle faktiskt vilja skapa något i bokväg av de två "låsta" bloggarna också, i alla fall en av dem. MEN DÅ MÅSTE JAG JU FÅ KOMMA IN DÄR.  Går väl kanske inte att "jämställas" med att tappa nyckeln till min bostad men ändå...  Jag tycker ju bara att jag har rätt att bestämma över sånt som är MITT!!!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Kategorier

Vädret i Stockholm

Väder Stockholm

Senaste inläggen

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Regler för bloggen

1. Gör inte reklam för din egen blogg/tävlingar (om Du inte finns i min "länklista!

 

2. Skriv inga negativa/elaka kommentarer.

 

3. Var inte anonym (använd en fungerande adress/länk).

Skriv gärna något trevligt här

Bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards