Alla inlägg under november 2011

Av Ms. W - 13 november 2011 11:10

Har grattat min pappa på förmiddagen.  Jag gav honom en värmedyna som mamma tidigare gav som förslag till present.

Av Ms. W - 11 november 2011 11:41

Dagens datum ser ju riktigt roligt och speciellt ut.  Har skapat ännu en blogg idag men den kommer att vara helt på engelska.  Kanske jag ger ut adressen här när jag har kommit igång lite.  Hoppas att en kusin som är född i och bor i England kan korrigera när och om det behövs ibland!!!  jag hade gärna velat skapa bloggen kl. 11:11 också men det blev en miss på en minut.  För ett par år sedan ville jag, av speciella skäl skapa en blogg kl. 050505 den 5 maj, men då missade jag på en sekund!!!  Men det kan väl inte bli "helt perfekt" jämt antar jag...


Enligt någon "Domedagsprofet?" skulle jorden gå under idag kl. 11:11 men det gjorde den ju inte alls.  Jag finns kvar och pappa har sagt några gånger att jorden skulle gå under 1938 men i så fall skulle jag och många med mig inte finnas idag men det gör vi ju!!!


I en annan blogg (som är speciell och som jag har haft ett tag står det fredag 11 november 12.12 Mycket speciellt det också.

Av Ms. W - 10 november 2011 12:57

...har jag nu hämtat.  "Stora naturboken" har jag också sett i Akademibokhandeln på orten men där är den 50 kronor dyrare!!!  Det är helt fantastiska bilder i den så jag kunde bara inte motstå!!!


"Beskrivning:

En enastående hyllning till jordens mångfald! Med femtusen fotografier samt fakta om allt från bakterier till bison, fossiler till fåglar och vallmo till valross, skildras här vårt fantastiska djur- och naturliv.


Vi delar vår planet med miljoner växter, djur och mikroorganismer, och våra liv är intimt förbundna med dem - från maten vi äter och kläderna vi bär till luften vi andas och vattnet vi dricker. Hittills känner vi till nästan två miljoner levande arter, och varje år upptäcks över tjugotusen nya. Var och en är resultatet av miljoner års evolution genom naturligt urval och anpassning till omgivningen. Det har varit en lång resa, som går 4,6 miljarder år tillbaka i tiden, då vår planet en gång bildades. En planet som är unik genom sin plats i solsystemet, sin geologiska historia och förekomsten av liv.


Stora naturboken öppnar ett fönster mot vår jords häpnadsväckande mångfald arter och deras historia. Boken inleds med en allmän översikt av livet på jorden: de geologiska betingelserna för liv, livsformernas utveckling och hur de olika organismerna klassificeras. Sedan följer en omfattande, rolig och lättillgänglig katalog över mineraler, djur och växter - med faktaspäckade presentationer av de olika huvudgrupperna och detaljerade beskrivningar av de enskilda arterna.


Varje geologisk och biologisk gruppering presenteras och förklaras på ett engagerande och mycket informativt sätt. Närbesläktade arter har placerats intill varandra för att underlätta jämförelse. Varje art presenteras med viktigare data och kännetecken. Dessutom presenteras ett antal enskilda arter i närbild med fotografier som i detalj beskriver några av världens mest spektakulära livsformer.


Bakom boken står ett tjugotal internationellt erkända naturexperter och Smithsonianinstitutet i Washington DC, USA:s nationalmuseum, vars samlingar omfattar mer än 137 miljoner objekt. "


 


 



   


"Beskrivning:

När man studerar vid universitet och högskola är det viktigt att man har grundläggande matematiska begrepp aktuella och att man har en viss färdighet i att hantera matematiska uttryck och symboler. Denna bok är utformad för att underlätta en repetition och kunskapsinhämtning av viktiga matematiska moment. De flesta av dessa ingår normalt i kurserna i matematik på grundskola och gymnasieskola. Bland de begrepp som tas upp i denna kraftigt reviderade upplaga av boken finns allmän räknefärdighet, ekvationer, polynom, rötter, olikheter, potenser och logaritmer, trigonometri, kurvritning, derivator, integraler och komplexa tal.


Materialet är uppbyggt kring korta genomgångar och exempel åtföljda av övningar. De allra flesta kapitlen avslutas, liksom hela boken, med blandade uppgifter. Genom sin uppläggning lämpar sig boken väl för såväl lärarledd undervisning som självstudier.


Boken har under många år använts som repetitionsmaterial inför högskolestudier vid flera av landets universitet och högskolor. Den har också flitigt utnyttjats för självstudier vid olika typer av kompetensutveckling.


Författarna, som alla varit verksamma vid Luleå tekniska universitet under många år, har lång erfarenhet från läromedelsproduktion och undervisning på olika stadier. Samtliga är kända som duktiga lärare och har fått olika typer av utmärkelser för sin undervisningsskicklighet.


Tredje upplagan"

Av Ms. W - 9 november 2011 18:12

...har blivit åtgärdat här idag men det har visat sig att det har blivit kortslutning i digitalboxen.  Jag kan dock titta på ettan, tvåan och fyran men det verkar som att också bl.a Barnkanalen och Sexan är okodade.

Idag har jag haft den här datorn i ett år, men den installerades dagen därpå.

Av Ms. W - 9 november 2011 12:30

...är de ord som pappa (bl.a.) använder om det som jag upplevde strax innan Sickan Carlsson gick bort.  Mamma tycker också att det är jättekonstigt.  Jag såg ett TV-program om Sickan någon dag innan och "kände starkt", det blev som ett minnesprogram i fel ordning!!!


Jag får ju "föraningar" i lite olika skepnader då och då och pappa har ju rätt i att det inte är alla som för det.


Jag begär inte att människor ska förstå detta "fullt ut", däremot respektera att sådant kommer till mig då och då.

Av Ms. W - 8 november 2011 20:27

...kommer ju då och då här på Bloggplatsen.  Men jag tycker att det är jättekonstigt att det inte ska gå att ordna så att det inte kan gå att söka på mitt namn i en annan blogg trots att det var rätt så längesen jag tog bort inläggen, kanske inte i år!!!  Jag har bett support om hjälp flera gånger och fick en gång svar att det skulle vara klart under natten, men det kanske var ett par månader sedan jag fick det svaret.  Det är sjukt irriterande och av den anledningen har jag tagit bort möjligheten att söka i den bloggen.

Av Ms. W - 8 november 2011 11:46
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Kategorier

Vädret i Stockholm

Väder Stockholm

Senaste inläggen

Tidigare år

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Regler för bloggen

1. Gör inte reklam för din egen blogg/tävlingar (om Du inte finns i min "länklista!

 

2. Skriv inga negativa/elaka kommentarer.

 

3. Var inte anonym (använd en fungerande adress/länk).

Skriv gärna något trevligt här

Bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards